In de 17e eeuw zorgde de komst van de elite uit Amsterdam en Haarlem voor het bijzondere karakter van Aerdenhout en omgeving.


Op de kruising van twee oude hoofdroutes staat nog altijd een oud tolhuisje uit deze tijd: ‘De Haringbuys”. Het deed ook dienst als herberg en werd tot in de wijde omtrek een bekende pleisterplaats. De naam Haringbuys verwijst naar de rijke historie van dit gebied. De duinen, de landerijen en deze plekjes geven dit oude stukje Noord-Holland de kenmerkende rustieke sfeer.

 


Een karakteristieke villawijk

De kavels van Haringbuys zijn bestemd voor vrijstaande en geschakelde villa’s en landhuizen. Ook kleinschalige villa-appartementen (max 3 units) zijn mogelijk. De inrichting van het plan sluit aan bij de stijlvolle villawijken van Aerdenhout, Bloemendaal en Overveen. Met riante tuinen en waterpartijen, passend in de lommerrijke omgeving. Wonen in de Haringbuys betekent wonen in luxe, rust en ruimte, maar wel met winkels en het station van Heemstede op loopafstand.

 


Heerlijk wonen

De Haringbuys wordt een prachtige, groene villawijk met brede lanen, oude bomen en grote tuinen. De aanplant past in de natuurlijke omgeving: wilgen, essen, elzen, populieren en rietkragen bepalen het gezicht. Iedere kavel biedt ruimte aan minimaal 2 eigen parkeerplaatsen; parkeren in de openbare ruimte gebeurt ‘uit het zicht’. Bovendien liggen veel kavels aan het water. Eilandjes en bruggetjes geven het nieuwe plan een heel eigen karakter. Heeft u altijd al in een bosrijke omgeving willen wonen? Of gedroomd van een eigen steiger? In Haringbuys kunt u uw hart ophalen.

Houtvaert